Lester Levenson; yaşamın en harika hale gelmesi için teşvik eden hatta hayata meydan okuyan insandır. 1952 yılındayken, 42 yaşında olan Levenson, fizikçi ve başarılı girişimci olarak başarının en zirve noktasındayken, o mutsuz ve çok sağlıksızdı. Onun sağlık problemleri; böbrek taşları, büyümüş karaciğer, midesinde delik, yara ve ülser yüzünden depresyondaydı. Asıl önemlisi koroner kalp hastalığı yüzünden ciddi sağlık sorunlarına sahipti. Doktoru ölümü beklemesi için evine gönderdi. Ciddi sağlık sorunlarının çözümü maalesef tıpta yoktu. Bunlara rağmen kabul etmemeyi ve meydan okumayı seven Levenson, bazı sorularının cevabını bulmak için, geçmişine gitmeye karar verdi. Çünkü aklında olanları belirlemeye ve konsatrasyona ihtiyacı vardı. O, bunun için kişisel gelişimi araç olarak kullanarak, limitleri zorlamaya doğru yol almaya başladı. Üç ay gibi bir süreçte heyecanla buna yoğunlaşarak geçirdi ve sonuç mu?
Doktorların evine yollayıp ölümünü bekle dediği noktada, pes etmeyen Levenson bu 3 aylık süreçte kişisel gelişim (Sedona Yöntemi) ile sağlığına tekrar kavuştu. Bu mucize değil mi? Aslına bakılırsa,hayır! Asıl gerçek şu ki; hastalığı yaratan da ortadan kaldıran da yine biziz. Çok basit gibi görünse de Sedona Yöntemi bunu sağlıyor. Denemesi bedava! Kaybedeceğiniz bir şey olamaz nasılsa deneyin derim.. Mucize olmuş gibi, sihirli değnek değmiş gibi yaşamınızın mükemmele doğru yol aldığında, siz bile inanamayacaksınız.
Lester’in, kişisel gelişimin herhangi bir dışsal kaynağa bağlı olmadığına dair güçlü bir inancı vardı; buna öğretmenler de dahildi ve hiç kimsenin gurusu olmak istemiyordu. Fakat çevresindeki insanlar ve öğrencileri, Sedona Yöntemi sayesinde kendi hayatlarında büyük ölçüde olumlu değişiklikler deneyimlediklerinden, Lester tümüyle karşı çıksa da, onu bir guru olarak görmekte ısrar ettiler.
Böylece Lester, 1973’de, öğretilerinin bir sistem haline getirilmesi gerektiğini fark etti. Bu, başka kişilerin de bu yöntemi öğretmesini sağlayacak, onu denklemin dışında tutacaktı. Onun kişisel gelişimi sağlayan güçlü teknikleri, bir “kendin-gerçekleştir” sistemine dönüştürüldü ve buna da şimdi Sedona Yöntemi deniyor.
Lester’in öncelikle keşfettiği şey, hepimizin sınırsız varlıklar olduğumuzdu; sadece zihinlerimizde tuttuğumuz sınırlılık kavramıyla kısıtlanıyorduk. Bu sınırlılık kavramları gerçek değildi; dahası aslında gerçek olmadıkları için de kolaylıkla serbest bırakılabilir ya da boşaltılabilirlerdi. Lester edindiği deneyimle, bu tekniği kendisi için uygulamakla kalmayıp, başkalarına da öğretebileceğini anladı. Sonuçta, insanlarla çalışmaya başladı, hem küçük gruplar halinde hem de bireysel olarak.
Sedona Yöntemiyle, önce kendi içinizin berraklığına kavuşup bir su gibi yolunuzu bulup akıcılıkta huzuru bulmanız dileğiyle..
Bu yöntemi denemelisiniz bir deneme sürecinden sonra ne demek istediğimi anlayacaksınız.. :))
Demet.
Not: Sedona Yöntemi ilk olarak mantık dışı gelirse size veya konsantrasyonda zorlanırsanız, Eckhart Tolle'un Şimdi'nin Gücü Kitabını okuyabilirsiniz..
Kadınlara ek bir yazarda, Seda Diker.. "Aslında Giden Erkek Yoktur" (Gerçi erkekler içinde geçerli ama kadının kişisel gelişimine daha yakın, erkeklerde kadınları tanımak isterlerse okuyabilirler.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder